Hírek, újdonságok

Kutatócsoportunk képviseltette magát a British Educational Trade and Technology konferencián

Kutatócsoportunkat Dr. Farsang Andrea képviselte a 2019. 01. 23. – 26. között Londonban megrendezésre kerülő British Educational Trade and Technology konferencián, mely a világ legjelentősebb oktatástechnológiai kiállítása.

A konferenciáról, illetve kiállításról szóló beszámoló szövegét alább olvashatja.

Az érkezést követően az első napon a Benhurst Általános Iskolában tett látogatásunkat emelném ki, ahol elsősorban az ragadott meg, hogy milyen természetesen bánnak a tanulók már az alsóbb évfolyamoktól kezdve az IKT-eszközökkel; nagyon tetszett a légkör, barátságos és nyitott volt, az ott megtapasztalt élmény nagyon inspirálóan hatott rám.

A Bett Show-n kerestem azokat az innovatív eszközöket, amelyek a szakterületemhez, a földrajzhoz kapcsolódnak, és amelyek az IKT-megoldásokat ötvözik a hagyományos technológiával. Ezek között az iSandBox nevű fejlesztést emelném ki, amely lényegében egy különböző morfológiai formák létrehozására és bemutatására használható IKT technológiával kiegészített homokasztal. Örvendetes, hogy egyre több olyan fejlesztés van, ami a konkrét manipulációt, gyermeki cselekvést és a digitális technológiát szintetizálja. A fent nevezett eszköz ennek egy kiváló példája.

A kiállításon ezen kívül az osztálytermi tanári és tanulói digitális eszközök és szoftverek után érdeklődtem. Részt vettem több plenáris előadáson is.

Az eseményt feldolgozó interjú IDE kattintva elérhető.

Vissza a listához