Hírek, újdonságok

Salgótarjánban tartottunk előadást a Tanévindító szakmai Napokon

Salgótarjánban a Tanévindító szakmai Napokon tartott előadást 2018. augusztus 28-án Szilassi Péter tagunk a “A földrajzoktatás megújítása az általános iskolától a egyetemig” címmel. Az előadásban többek között a földrajzoktatás jövőjéről, és a módszertani projektünkről esett szó. Az előadás anyaga IDE kattintva elérhető.

Szegedre látogatott Dr. Jari Lavonen professzor úr

2018. június 14-én és 15-én az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Program meghívására szakértői látogatást tett Szegeden Dr. Jari Lavonen, a Helsinki Egyetem professzora. Prof. Dr. Jari Lavonen a kémia- és fizikaoktatás professzora a Helsinki Egyetem Neveléstudományi Tanszékén, a Finn Tudományos Akadémia tagja és a Finn Nemzeti Tanárképzési Fórum elnöke.

Kutatócsoportunk képviseltette magát az EGU2018 kofenrecián

Kutatócsoportunk négy tagja 2018. április 8-13. között két poszterrel vett részt az EGU2018 konferencián. A European Geosciences Union (Európai Földtudományi Társaság) Bécsben szervezett nemzetközi tudományos találkozóján 106 ország 15075 kutatója volt jelen.

Projektértekezlet Szegeden 2018. február 9-én

2018. február 9-én délután kutatócsoportunk megbeszélést tartott Szegeden, a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken. Az értekezleten áttekintettük az első projektév gazdasági eseményeit, és megterveztük a második évet. Áttekintettük, hogy milyen konferenciákon tudunk részt venni (pl. EGU 2018, Bécs), sorra vettük a várható publikációkat. Véglegesítettünk három munkalapot, kialakítottuk, hogy milyen legyen a munkalapok végleges formátuma. Véleményeztük […]