Hírek, újdonságok

Kutatócsoportunk képviseltette magát az EGU 2018 kofenrecián

Kutatócsoportunk négy tagja 2018. április 8-13. között két poszterrel vett részt az EGU2018 konferencián. A European Geosciences Union (Európai Földtudományi Társaság) Bécsben szervezett nemzetközi tudományos találkozóján 106 ország 15075 kutatója volt jelen. Posztereinket az Educational and Outreach Symposia (Oktatási és ismeretterjesztési szimpózium) Science in Tomorrow’s Classroom (Tudomány a holnap osztálytermében) és Climate Change Education (Az éghajlatváltozás oktatása) szekcióiban mutattuk be.

A Developing problem-oriented worksheets for expanding the possibilities of teaching Hungary’s geography című poszter (Pál Viktor, Farsang Andrea, Szilassi Péter, Császár Zsuzsanna, Teperics Károly és Kádár Anett) a kutatócsoport első évének eredményeit mutatta be a Tudomány a holnap osztálytermében (Science in tomorrow’s Classroom) szekcióban. A How do Hungarian students perceive our climate? A comparative analysis of climate-related misconceptions poszter (Kádár Anett és Farsang Andrea, Climate Change Education/Az éghajlatváltozás oktatása) pedig egy általános iskolai és egy középiskolai korcsoport ismeretrendszerének tananyag-elrendezésből fakadó problémáit tárta fel.

A posztereket élénk érdeklődés kísérte, nagy sikert aratott például a QR-kódos élő bemutatás. A konferencia során számos érdekes és a magyar oktatási gyakorlatba is átültethető módszertani megoldással találkoztunk, köztük olyanokkal is, amelyek a kutatócsoport munkájába is szervesen beilleszthetők.

A poszterek és absztraktok ide kattintva érhetők el.

 

Vissza a listához